Легалізація видобутку бурштину вимагає 20-30 мільйонів інвестицій - Держгеонадра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Легалізація видобутку бурштину вимагає 20-30 мільйонів інвестицій - Держгеонадра

Казна та Політика
945
Держава повинна інвестувати близько 20-30 мільйонів гривень для проведення геологічного вивчення ділянок для легалізації видобутку бурштину та подальшого продажу спецдозволів на електронних аукціонах.
Про це в коментарі “Укрінформу” заявив голова Державної служби геології і надр України Олег Кирилюк.
“Держгеонадра бачить шлях врегулювання проблем з видобутку бурштину в збільшенні проводок геологічного вивчення ділянок для надання у законний спосіб прав на видобуток бурштину. Тільки для пошуку нових бурштинових ділянок для надрокористувачів потрібно виділити близько 20-30 млн грн.
Це виключно на виконання геологічних робіт. Тобто, проведені розвідки і вивчені нові ділянки ми можемо запропонувати інвесторам – потенційним надрокористувачам на електронних торгах”, – сказав він.
За словами Кирилюка, проведення електронних торгів – єдиний дієвий антикорупційний і прозорий шлях отримання прав на видобуток не тільки бурштину, а будь-яких корисних копалин.
Він також підкреслив, що від продажу спеціальних дозволів на користування бурштиновими надрами держава отримає поповнення бюджету.
“Збільшення виданих спеціальних дозволів на видобуток – це легалізація ринку. І найважливіше – це посилення кримінальної відповідальності по всій країні і за всіма видами корисних копалин за незаконний видобуток піску, вугілля і т.д.”, – додав керівник Держгеонадр.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас