Скільки коштуватиме держбюджету заборона РФ на імпорт українських товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки коштуватиме держбюджету заборона РФ на імпорт українських товарів

840
Відповідно до статистичних даних, заборони та обмеження, що почали діяти з кінця квітня 2018 року, поширюються на 5,3% експорту українських товарів до РФ та 54% імпорту російських товарів в Україну.
У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі у відповідь на інформаційний запит 112.ua оцінили наслідки від дії “торгової” постанови РФ.
“Заборона ввезення товарів з РФ поширилася на наступні товари: трубна продукція, картонно-паперова продукція, одяг, масла та інші продукти високотемпературної перегонки кам’яновугільних смол, стальний емальований посуд, бульдозери, жатки. Експорт цих товарів до РФ у 2018 році становив 193,3 млн доларів”, – повідомили у міністерстві.
Також у Мінекономрозвитку зазначили, що постановою заборонено вивезення в Україну наступних товарів: масла та продукти перегонки кам’яновугільної смоли, нафта сира, кокс нафтовий, суміші бітумні, етилен, пропилен, бутилен, вазелін нафтовий, кокс нафтовий, вуглеводні циклічні. У 2018 році імпорт цих товарів в Україну з РФ становив 170,4 млн доларів.
“Введено дозвільну систему на ввезення в Україну наступних товарних позицій: вугілля кам’яне, кокс, бензин, дизельне паливо, пропани, бутани, скраплений газ. У 2018 році імпорт цих товарів в Україну з РФ становив 4 млрд 202 млн 9 тис. доларів”, – зазначають у міністерстві.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас