Суд підтвердив скасування санкцій НКЦПФР до "ТАСК-брокер" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд підтвердив скасування санкцій НКЦПФР до "ТАСК-брокер"

Фондовий ринок
102
Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду залишила без задоволення апеляційну скаргу Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР), а рішення Окружного адміністративного суду Києва від 23 травня 2019 – без змін, тим самим фактично підтвердивши скасування санкцій НКЦПФР щодо “ТАСК-брокер”, йдеться в рішенні суду, текст якого оприлюднений 5 серпня в Єдиному реєстрі судових рішень.
“Колегія суддів погоджується з висновком суду першої інстанції, дії ТОВТАСК-брокер” прямо визначено в законі №448/96-ВР як такі, що не підпадають під ознаки маніпулювання цінами на фондовому ринку. Отже, суд першої інстанції дійшов правильного висновку, що постанова №723-ДП-Т від 27 грудня 2018 року є необґрунтованою, протиправною і такою, що підлягає скасуванню”, – йдеться в постанові суду.
Як повідомлялося, 23 травня Окружний адмінсуд Києва ухвалив рішення про скасування постанови НКЦПФР від 27 грудня 2018 року про накладення 170 тис. грн штрафу на компанію “ТАСК-брокер”, проте комісія не стала чекати цього рішення і призупинила дію ліцензії, чим фактично заблокувала роботу компанії.
Торговець цінними паперами “ТАСК-брокер” написав лист Президенту України Володимиру Зеленському з критикою діяльності НКЦПФР, яка 17 травня зупинила дію його ліцензії через несплату штрафу за звинуваченням в маніпулюванні на фондовому ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас