Ціни на залізну руду повернуться до п'ятирічного максимуму через три місяці - Goldman Sachs — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на залізну руду повернуться до п'ятирічного максимуму через три місяці - Goldman Sachs

Казна та Політика
560
Ціни на залізну руду, що знизилися в серпні вже на 25%, відновлять зростання і повернуться вище рівня в $100/т протягом трьох місяців, прогнозують аналітики Goldman Sachs Group Inc.
Ф’ючерси на залізну руду в Сінгапурі, вартість яких в липні досягала максимальних за п’ять років $119,18/т, подешевшали на 14% в перший тиждень серпня.
13 серпня падіння вартості цих контрактів досягало 3,3%, ціна опускалася до $85,2/т.
Падіння цін на залізну руду в серпні спричинено побоюваннями зниження попиту на цей вид сировини в умовах уповільнення економічного підйому в ряді провідних промислових країн, включаючи Німеччину, США і Китай.
Експерти Goldman Sachs вважають, що обвал цін на залізну руду пов’язаний з “тимчасовим усуненням структурного дефіциту”, але тривалого падіння ринку не буде.
Аналітики банку підвищили прогнозну ціну залізної руди на три місяці до $115/т з $91/т, на шість місяців – до $100/т з $80/т, на 12 місяців – до $85/т з $72/т.
“Ми очікуємо, що ціни збільшаться в найближчі місяці і бачимо потенціал їх підйому до $115/т і вище, – відзначають експерти Goldman Sachs. – Ми не можемо ігнорувати сигнали ослаблення глобального попиту, проте наші базові прогнози не передбачають рецесію ні в Китаї, ні в США і Європі”.
Тим часом, прогноз аналітиків Morgan Stanley передбачає зниження вартості залізної руди в четвертому кварталі поточного року до $90/т з урахуванням зменшення попиту з боку Китаю. Експерти Capital Economics також очікують зниження цін на залізну руду в умовах ослаблення економічного підйому в Китаї в цілому і спаду активності в будівельному секторі країни, зокрема.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас