Банк NatWest виконуватиме банківські операції через Google Assistant — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк NatWest виконуватиме банківські операції через Google Assistant

Фондовий ринок
273
Британський банк NatWest (National Westminster Bank) тестує голосовий банкінг, який дозволить його клієнтам здійснювати різні банківські операції через голосового помічника Google Assistant.
Про це повідомила прес-служба банку.
В тестуванні, яке триватиме 3 місяці, візьмуть участь близько 500 клієнтів банку.
«В пілотній версії системи буде використовуватися інноваційна голосова технологія, що дозволяє клієнтам здійснювати банківські операції через Google-помічник на розумній колонці Google Home або смартфоні», – розповіли в прес-службі банку.
Спочатку користувачі зможуть здійснити тільки вісім дій, наприклад, дізнатися про баланс, даних про останні транзакції і відкладені операції. Відповіді будуть надходити від банку в усній формі, а при запиті з телефону – також з’являтися на екрані.
NatWest обіцяє, що в майбутньому клієнти зможуть здійснювати за допомогою голосового помічника багато інших операцій – переказувати гроші, оплачувати рахунки та ін..
Для доступу до рахунку клієнтам банку потрібно буде вимовити дві цифри з нового чотиризначного пароля, що відрізняється від PIN-коду карти і діє тільки для голосових операцій з рахунком.
У NatWest пообіцяли, що Google не буде зберігати дані про паролі користувачів.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас