В НАСА випробували космічний корабель, що працює на воді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НАСА випробували космічний корабель, що працює на воді

Технології&Авто
1601
Самоврядні водні космічні кораблі будуть самостійно координувати свої дії відповідно до заздалегідь отриманих інструкцій.
Технологія малих космічних апаратів SSTP (Small Spacecraft Technology Program) є новітньою програмою Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору НАСА. Два космічні кораблі-кубсата, розмір яких не перевищує 10х10х10 сантиметрів, перебувають на орбіті навколо Землі, приблизно в 9 кілометрах один від одного. Між кораблями встановлений радіозв’язок, через який один з них дає команду іншому. Під час останніх випробувань підлеглому кораблю було наказано запустити водяний двигун і наблизитися до іншого апарату.
«Принцип роботи водяного двигуна полягає в тому, що вода перетворюється в пар, а потім використовується для того, щоб привести космічний корабель в рух», – повідомляють НАСА. – «Проведені випробування є частиною проекту з розробки невеликого космічного корабля, який зможе виконувати завдання автономно.
Розробники також повідомляють, що замість того, аби посилати кожну команду з Землі, центру управління потрібно буде тільки ініціювати потрібну послідовність, а космічний корабель зробить все інше. Космічні зонди створені так, щоб пристосуватися до умов в космосі і вибрати оптимальний курс для досягнення заздалегідь запланованої мети.
За матеріалами:
Погляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас