Фонд гарантування виставив на торги мегапул з активів 17 банків-банкрутів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування виставив на торги мегапул з активів 17 банків-банкрутів

Кредит&Депозит
717
12 вересня 2019 року пройдуть торги чергового мегапулу активів неплатоспроможних банків стартовою ціною 409,80 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО).
За інформацією регулятора, на аукціон виставлені активи, які виставлялися на продаж в складі 1-1,5-мільярдних пулів і які не були викуплені. Кожен актив торгувався від 2 до 23 разів. Прострочення за всіма кредитами в середньому більше 3 років.
У багатьох активів існують проблеми із заставою. Близько 15% кредитів – беззаставні, істотна частина інших втратили забезпечення в процедурі стягнення боргів, контрольованого банкрутства боржників, зі схемних операцій з цінними паперами, фіктивною заставою чи іншим способом, чимало активів обтяжені кримінальними провадженнями.

Банкрутство фізосіб в Україні

Як відзначають у ФГВФО, цей пул був сформований відповідно до календарного підходу. До його складу входять права вимоги та інші майнові права за кредитними договорами, які укладені з суб’єктами господарювання та фізичними особами, а також дебіторська заборгованість і нерухомість. Зокрема, в нього включено будівлю спортивного клубу, боулінгу з баром і основними засобами у вигляді обладнання, загальною площею 2319,6 квадратних метрів, які знаходяться в місті Кременчук.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас