Бізнес наполягає на судовій реформі й детінізації економіки в Україні - ЄБА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес наполягає на судовій реформі й детінізації економіки в Україні - ЄБА

Фондовий ринок
380
Бізнес-спільнота наполягає на необхідності проведення в Україні давно назрілої судової реформи та виведення української економіки з тіні.
Про це повідомила прес-служба Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) з посиланням на підсумки зустрічі членів асоціації з головою політичної партії “Слуга народу” Дмитром Разумковим і експертом з питань оподаткування, публічних фінансів, банківського права Данилом Гетманцевим.
У повідомленні з посиланням на виконавчого директора Європейської Бізнес Асоціації Анну Дерев’янко відзначається, що пріоритети бізнесу і анонсовані цілі політичної команди здебільшого збігаються.
“Водночас, щоб досягти більшого, іноді варто і ставити їх (цілі – ред.) більш амбіційно. Так, наприклад, на зустрічі багато часу обговорювали проблему тіньового сектора економіки і необхідні кроки для врегулювання питання. Команда має дійсно чимало важливих і корисних пропозицій, і в планах на 5 років – зменшити на 15% тіньову економіку. Але, можливо, якщо бізнес і держава будуть ефективно співпрацювати, цифра в 25-30% – також цілком реальна”, – цитує прес-служба Дерев’янко.
Також повідомляється, що на зустрічі представники бізнесу обговорювали питання розвитку cashless і санкцій за торгівлю без фіскального чека, зміну відповідальності за податкові правопорушення, наприклад, за порушення, які сталися не з вини підприємств.
Згідно з повідомленням, в контексті роботи митниці бізнес порушив важливі питання гармонізації митного законодавства України відповідно до законодавства ЄС, а також про впровадження інституту уповноваженого економічного оператора.
“Крім того, було акцентовано на необхідності вже давно перезрілої судової реформи – адже рух економіки вперед неможливий без неекономічних оновлень, врегулювання інфраструктурних питань і залучення приватних інвестицій в сферу логістики, комплексного вирішення питань міграції”, – додали в прес-службі.
За підсумками зустрічі було досягнуто домовленості про те, що бізнес надасть політсилі свої пропозиції щодо врегулювання проблемних аспектів і розвитку сприятливого бізнес-клімату в країні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас