Американський нафтогазовий гігант купив конкурента за 55 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський нафтогазовий гігант купив конкурента за 55 мільярдів

Фондовий ринок
774
Американська нафтогазова компанія Occidental Petroleum заявила про завершення придбання конкурента Anadarko Petroleum в ході угоди, що оцінюється в 55 млрд доларів.
Сума угоди враховує борг Anadarko. Більш ніж 99% акціонерів Anadarko на спеціальних зборах в четвер проголосували на користь придбання.
Акціонери Anadarko отримують 59 доларів готівкою і 0,2934 звичайних акцій Occidental за кожен папір Anadarko. Починаючи з п’ятниці, звичайні акції Anadarko не будуть торгуватися на біржі в Нью-Йорку.
В кінці квітня Occidental Petroleum направила лист раді директорів компанії Anadarko Petroleum Corporation з пропозицією купити всі акції компанії по 76 доларів за штуку, перебивши таким чином пропозицію Chevron, яка оцінила вартість однієї акції Anadarko Petroleum в 65 доларів. Пізніше Anadarko оголосила, що компанія проведе переговори з Occidental.
Occidental Petroleum Corporation – нафтогазова компанія, що працює в США, на Близькому Сході і в Латинській Америці. Центральний офіс компанії розташований в Х’юстоні.
Американська компанія Anadarko була однією з найбільших в світі незалежних компаній з розвідки і видобутку нафти і природного газу. Компанія була заснована в 1959 році.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас