НАБУ підозрює екс-директора філії «Укрзалізниці» в розтраті 1,2 мільйона гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ підозрює екс-директора філії «Укрзалізниці» в розтраті 1,2 мільйона гривень

Кримінал
178
Національне антикорупційне бюро України підозрює колишнього директора філії «Укрзалізниці» в розтраті 1,2 млн гривень державних коштів.
Про це йдеться в повідомленні на сайті НАБУ.
Зокрема, детективи Бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП 6 серпня 2019 року повідомили про підозру колишньому директору Трудовського кар’єроуправління ДП «Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України» (зараз – виробничий підрозділ філії «Центр управління промисловістю» ПАТ «Укрзалізниця»).
Слідство вважає чиновника причетним до розтрати державного майна в особливо великих розмірах. Дії підозрюваного кваліфікуються за ч. 5 ст.191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).
Як з’ясувало слідство, в кінці 2013 – на початку 2014 року директор Трудівського кар’єроуправління, зловживаючи службовим становищем та діючи за попередньою змовою з керівником приватного товариства, зареєстрованого в Донецьку, створив видимість законних підстав реалізації щебеневої продукції на адресу приватної компанії шляхом оформлення договору поставки.
Надалі держпідприємство відвантажило 19 тис. 765 тонн щебеню, який залізницею експортували в Російську Федерацію. Однак жодних бухгалтерських документів на підтвердження зазначених правовідносин з держпідприємством складено не було і відповідних розрахунків не проведено.
Згідно з висновками судово-економічних експертиз, такими діями інтересам держпідприємства завдано 1,2 млн грн збитків. Підслідність цього кримінального злочину за Національним бюро генеральний прокурор визначив в серпні 2018 року. Відтоді НАБУ і САП проводять досудове розслідування у супроводі Управління захисту економіки в Запорізькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас