Трамп незадоволений зміцненням долара і закликає ФРС знизити ставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп незадоволений зміцненням долара і закликає ФРС знизити ставку

Світ
612
Президент США Дональд Трамп заявив, що не в захваті від зміцнення долара, і закликав Федеральну резервну систему (ФРС) продовжити знижувати процентну ставку, щоб послабити курс американської нацвалюти.
“Як ваш президент, можна подумати, що я був би радий нашому дуже сильному долару. Але я не радий!”, – написав Трамп на своїй сторінці в Twitter.
“Високі процентні ставки ФРС в порівнянні з іншими країнами підтримують долар на високому рівні, в результаті чого нашим прекрасним виробникам стає все важче конкурувати”, – написав президент США, згадавши Caterpillar Inc., Boeing Co. і Deere & Co.
Долар опустився до сесійних мінімумів після повідомлення Трампа. Індекс Bloomberg, що відслідковує динаміку американської нацвалюти, опустився на 0,2% і склав 1203 пункти, але незабаром частково відіграв втрати і став знижуватися на 0,1%.
Трамп протягом більш ніж року регулярно критикує ФРС, а центробанк не бере до уваги критику президента або інші коментарі політиків при ухваленні рішень, що стосуються грошово-кредитної політики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас