ElectrifyAmerica розробить автономні зарядні станції для електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ElectrifyAmerica розробить автономні зарядні станції для електромобілів

Технології&Авто
418
Якщо за кермом нікого немає, то нікому і увіткнути зарядний кабель. Тому в майбутньому автономними повинні бути не тільки автомобілі, але і зарядні станції. Саме таку мережу збираються розгорнути ElectrifyAmerica і StableAuto.
Спільно зі стартапом StableAuto компанія має намір розробити повністю автономну станцію – для робомобілів, в яких, очевидно, не буде водія, який би сам встромив кабель у гніздо.
Рішення від StableAuto має вигляд робоманіпулятора, що встановлений поруч зі стандартною зарядною стійкою. За допомогою камери з розпізнаванням образів він сам знаходить гніздо і починає заряджати акумулятор. Перша така станція відкриється в Сан-Франциско на початку 2020 року.
Зарядні станції будуть найпотужнішим рішенням з усіх, що є в арсеналі ElectrifyAmerica – на 150 кВт. Зараз їхнім потенціалом можуть скористатися далеко не всі електромобілі, але в найближчі роки з виходом нових моделей ситуація зміниться.
Роборуку можна буде випробувати мінімум на трьох моделях електромобілів – гібриді Chrysler Pacifica Hybrid і Jaguar I-Pace, які використовує Waymo, а також Chevrolet Bolt, на які свою автономну систему управління встановлює Cruise.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас