В Австрії збираються провести гігабітний інтернет по всій країні до 2030 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Австрії збираються провести гігабітний інтернет по всій країні до 2030 року

Світ
431
Швидкісний та стабільний гігабітний інтернет (швидкість до 1000 МБіт/с) по всій території Австрії має з’явитися у 2030 році.
Це передбачає презентована у Відні міністром інфраструктури Австрії Андреасом Райхгардтом нова стратегія розвитку широкосмугового зв’язку до 2030 року.
“Щоб забезпечити майбутнє Австрії як місця для ведення бізнесу, Австрія має наздогнати провідні світові цифрові держави. В сфері інфраструктури зв’язку – основи діджиталізації – міністерство інфраструктури ставить амбітну ціль створення всеохоплюючого доступу до гігабітного зв’язку”, – заявив міністр.
Згідно з планами, гігабітний інтернет повинен бути забезпечений через 11 років по всій території Австрії, включаючи віддалені гірські та прикордонні райони.
Наразі у столиці Австрії вже пропонують гігабітну швидкість, однак в цілому по країні, 70% якої становлять гірські райони, середня швидкість інтернету становить близько 30 МБіт/сек. При цьому, все ще існують окремі райони, де швидкість мережі не перевищує 2 МБіт/сек, а в 20 тис. домогосподарств взагалі немає доступу до широкосмугового інтернету – ні через стаціонарний, ні через мобільний телефони.
Попередня стратегія широкосмугового зв’язку до 2020 року передбачала створення по всій території Австрії інтернет-мережі зі швидкістю до 100 Мбіт/с. Очікується, що станом на кінець наступного року вона буде виконана майже повністю.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас