Компанія Amazon запустила шестиколісного робота-кур’єра (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Amazon запустила шестиколісного робота-кур’єра (відео)

Технології&Авто
407
Шестиколісні роботи доставки Amazon Scout почали доправляти перші товари у каліфорнійському місті Ірвайн.
Про це повідомляється у блозі компанії.
Бот-розробка компанії має вирішувати проблему «останнього кілометра» – коли доставник покидає автомобіль для рознесень кільком замовникам у районі, у той час як машина лише викидає шкідливі речовини в повітря, заважає на вулиці або займає невиправдано багато часу на парковці. За задумом, робот Scout має заощадити Amazon гроші на зарплати живим кур’єрам. Дехто з економічних експертів сумнівався, що такі розробки виправдають себе фінансово.
Серед недоліків робота називали, зокрема, те, що він не піднімається сходами та не відчиняє ворота. Також, як писав журнал Wired, він може виявитися надто милим для дітей і надто вразливим до вуличних небезпек.
Впродовж півроку після анонсу, тестування роботів проводили в різних погодних умовах і територіях: зі смітниками, скейтбордами, вуличними меблями, прибиральною технікою тощо.
Користувачів також зацікавило, чи можна використовувати робота не за призначенням, зокрема, довірити йому автовигулювання собак. Паралельно з запуском в Ірвайні, Amazon продовжує тестувати Scout в інших містах.
За матеріалами:
Хмарочос
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас