Японія виділить майже $1 млрд на технології для боротьби зі старінням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія виділить майже $1 млрд на технології для боротьби зі старінням

Казна та Політика
493
Влада Японії має намір виділити $921 млн на розвиток технологій, що запобігають втраті функціональності в старості, а також розв’язання інших важливих для країни проблем за допомогою інновацій. Про це повідомляє ITC.
Найближчим часом для дослідників і вчених японський уряд проведе конкурс, на якому розгляне високотехнологічні проекти в 25 галузях. За задумом чиновників, розвиток нових технологій допоможе Японії раз і назавжди вирішити безліч нагальних проблем, таких як промислові відходи, збільшення середнього віку населення, забруднення океану.
Наприклад, зважаючи на спад народжуваності влада шукає вихід в технологіях, які дозволили б довше залишатися активними і працездатними – зокрема, мова йде про створення кіборгів.
Інші сфери інтересів Японії – штучна гібернація, «за допомогою якої люди зможуть впадати в сплячку, як це роблять деякі тварини, що буде сприятливо позначатися на їхньому здоров’ї і подовжувати життя»; досягнення 100% утилізації промислових відходів протягом 30-40 років, а також розробка технологій автоматичного збору та переробки океанічного сміття.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас