Верховний суд Італії дозволив вилучити 49 млн євро партії через корупцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховний суд Італії дозволив вилучити 49 млн євро партії через корупцію

Кримінал
131
Касаційний суд Італії підтвердив рішення про конфіскацію 49 мільйонів євро у італійської правопопулістської партії “Ліга Півночі”, яку зараз очолює міністр внутрішніх справ Італії.
Згідно з рішенням суду, ухваленим у вівторок, 6 серпня, цю суму будуть використовувати, щоб відшкодувати державі неправомірно витрачені партією кошти, виділені для проведення передвиборної кампанії.
Корупційний скандал навколо розтрати коштів стосується періоду 2008-2010 років. Тому із закінченням терміну давності порушення суд зняв звинувачення з колишнього голови “Ліги Півночі” Умберто Боссі і тодішнього скарбника партії Франческо Бельсіто.
Італійська прокуратура ставила Боссі у вину шахрайство і розтрату 49 мільйонів євро державної допомоги для його партії на особисті потреби. Зокрема, за даними слідства, екскерівнік партії витрачав виділені кошти на ремонт будинків, оренду автомобілів класу люкс і послуги стоматолога. Сам Боссі звинувачення в розтраті партійних грошей відкидав. У 2012 році він залишив посаду керівника “Ліги Півночі”.
Раніше суд в Генуї ухвалив рішення, що “Ліга Півночі” повинна виплатити державі 49 мільйонів євро. Однак конфіскувати всю суму не вдалося, було стягнуто лише три мільйони євро, які перебували на рахунку партії. Нарешті у вересні 2018 року була досягнута угода сторін, за якою партія повинна була виплачувати залишок в 46 мільйонів частинами протягом кількох десятиліть.
Фінанси партії останнім часом неодноразово привертали увагу італійських слідчих. Зокрема, вони перевіряють можливе незаконне виведення коштів партії за кордон для того, щоб уникнути конфіскації. Нинішній голова “Ліги Півночі” Сальвіні неодноразово відкидав подібні звинувачення. Ще одне розслідування відносно “Ліги Півночі”, яке ведуть італійські слідчі, стосується закидів у спробі нелегально отримати фінансування з Росії за допомогою купівлі нафти італійською нафтогазовою компанією за завищеною ціною. Сальвіні ці звинувачення так само відкидає.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас