Ціна золота перевищила $1500 за унцію вперше за шість років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна золота перевищила $1500 за унцію вперше за шість років

Банківські метали
876
Вартість унції золота вперше з 2013 року перевищила $1500 завдяки підвищеному попиту на захисні активи на тлі побоювань ескалації торговельної війни між США і Китаєм і очікувань пом’якшення грошово-кредитної політики з боку провідних центробанків світу.
Котирування золота на біржі в Comex в Нью-Йорку піднімалися в ході торгів на 1,3%, до $1503,3 за унцію. З початку року дорогоцінний метал подорожчав на 17%.
Золото, що належить до категорії активів «надійної гавані», дорожчає на тлі обвалу світових фондових ринків. Падіння викликане погрозами США ввести нові мита на імпорт китайських товарів і обіцянками Пекіна дати симетричну відповідь на такі протекціоністські заходи.
Крім того, в останні тижні Федеральна резервна система (ФРС) знизила розмір базової процентної ставки, а Європейський центральний банк (ЄЦБ) і Банк Японії сигналізували про готовність піти на такий захід в майбутньому. У середу ЦБ Індії та Нової Зеландії знизили ставки сильніше від очікувань ринку.
При зниженні ставок підвищується привабливість дорогоцінних металів як інструментів для інвестицій.
«Золото знову виступає в традиційній ролі захисного активу», – вважає виконавчий директор відділу сировинного і валютного ринків в UBS Group Уейн Гордон. На його думку, в разі ескалації торговельної війни ціна золота може досягти $1,6 тис. за унцію.
Спотові ціни на срібло в середу піднімалися до максимальної за рік позначки $16,808 за унцію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас