Samsung створила SSD нового покоління з високою швидкістю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung створила SSD нового покоління з високою швидкістю

Технології&Авто
2393
Компанія Samsung приступила до серійного виробництва твердотільного накопичувача SATA ємністю 250 ГБ на основі 256-гігабітних V-NAND модулів шостого покоління з більш ніж 100 шарів трибітних комірок. Samsung запевняє, що їм вдалося домогтися 20-процентного підвищення продуктивності, пише Сегодня.
У SSD нового покоління південнокорейський технологічний гігант використовує унікальну технологію “наскрізного травлення кристалів”, яка додає на 40% більше комірок до попередньої одношарової структури. Це досягається шляхом створення електропровідної прес-форми, що складається з 136 шарів.
Високі стеки прес-форм зазвичай роблять чіпи NAND більш уразливими до помилок і затримок читання, але компанія Samsung розробила схему оптимізації швидкості, щоб обійти це обмеження. Швидкість передачі даних тепер становить “нижче 450 мікросекунд (мкс) для операцій запису і нижче 45 мкс для операцій читання”, що в порівнянні з попереднім поколінням, більш ніж на 10% швидше, при цьому споживає на 15% менше енергії.
Якщо Samsung зможе почати масовий випуск 300-шарової 3D NAND в наступному році, це стане серйозним ударом по конкурентах і індустрії з випуску флеш-пам’яті, яка зароджується в Китаї і так сильно впала в ціні за останні півроку.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас