Іноземні інвестиції у державний борг України від початку року зросли в 11 разів - Нацбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземні інвестиції у державний борг України від початку року зросли в 11 разів - Нацбанк

Фондовий ринок
561
Частка облігацій внутрішньої державної позики, якою володіють іноземні інвестори, від початку року зросла в 11 разів.
Такі дані повідомили у Національному банку України у відповідь на запит Громадського.
Так, якщо на початку 2019 року іноземці володіли 1% всіх боргових облігацій України, то станом на початок серпня частка іноземців у державному боргу склала 11%.
Приплив іноземних інвестицій у державний борг України став одним з фундаментальних факторів зміцнення обмінного курсу гривні у липні.
«У липні курс гривні зміцнювався теж під впливом ринкових факторів. Пропозиція валюти була більшою за попит насамперед внаслідок зростання інтересу нерезидентів до гривневих ОВДП», — повідомили у прес-службі НБУ.
Там також зазначають, що на курс гривні вплинула сприятлива ситуація на зовнішніх ринках та великі обсяги грошових переказів до України.
«Національний банк користувався нагодою і в умовах зміцнення курсу поповнював міжнародні резерви. За даними НБУ, від початку року чиста купівля валюти становить 2,7 млрд доларів та безпосередньо у липні близько 1,3 млрд доларів. Однак він робив це таким чином, щоб не викривити попит на валюту на ринку, не зумовити дефіцит валюти на ринку і не спровокувати в результаті зміну тренду зі зміцнення на девальвацію», — додали у Нацбанку.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас