В Івано-Франківську жителі зможуть оплатити проїзд зі смартфону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Івано-Франківську жителі зможуть оплатити проїзд зі смартфону

Особисті фінанси
228
Компанія Mastercard, всеукраїнська платіжна система EasyPay та компанія JetBeep за підтримки Івано-Франківської міської ради запустили рішення, з яким пасажири можуть розраховуватися онлайн за поїздки в автобусах Івано-Франківська за допомогою мобільного додатка EasyWallet UA з інтегрованою платформою цифрових гаманців Masterpass.
Як це буде діяти – спеціальні bluetooth-зчитувачі (датчики), якими наразі оснащені 42 автобуси, розпізнають пасажирів зі смартфонами та встановленим додатком, щойно їх власники входять до автобуса.
Після цього додаток надсилає сповіщення з пропозицією оплатити проїзд. Щоб придбати квиток, пасажиру достатньо лише обрати тариф та підтвердити оплату, «свайпнувши» сповіщення в EasyWallet UA.
Користувач може самостійно увійти в мобільний додаток та придбати квиток для проїзду: у головному меню обрати місто, тариф, спосіб оплати (Masterpass або гаманець EasyPay) та підтвердити операцію. Після цього на екрані смартфона з’являється вікно про успішну оплату, а електронний квиток для проїзду зберігається у додатку. Перевізники самостійно визначають перелік доступних тарифів.

Довідка Finance.ua

  • В Івано-Франківську у квітні зросла вартість проїзду в маршрутках з 5 до 6 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас