Австралійці створили спортивний електрокар на сонячних батареях (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралійці створили спортивний електрокар на сонячних батареях (фото)

Технології&Авто
1228
В Австралії студенти створили спортивний електрокар Unlimited 3.0 на сонячних батареях для виснажливих перегонів через пустелю острова.
Автомобіль повинен проїхати три тисячі кілометрів в рамках Світових сонячних перегонів.
Творці авто повідомляють, що завдяки надлегкому корпусу з вуглецевого волокна, спеціальним літій-іонним акумуляторам і малому споживанню електрики Unlimited 3.0 зможе проїхати весь шлях абсолютно без підзарядок.
При цьому їхні заяви не можна назвати голослівними, оскільки це вже третя поліпшена модель електрокара австралійців. При цьому вона вже кілька разів брала участь у змаганнях в Австралії і США.
На розробку поліпшеної модифікації Unlimited 3.0 винахідники витратили 30 тисяч годин.
Австралійці створили спортивний електрокар на сонячних батареях (фото)
В цілому компанія з розробки сонячних авто WSU Solar Team була заснована в 2012 році винахідниками з Університету Західного Сіднея і зараз включає 22 студента. У 2013 році їхній електрокар в першому поколінні брав участь в перегонах World Solar Challenge, подолавши 2,8 тисячі км з 3 тисяч км, а в 2015 році модель другого покоління посіла 10-е місце в цих змаганнях.
Після цього команда виступила в американських перегонах 2018 року, посівши перше місце в чотирьох з п’яти етапів, ставши абсолютним переможцем.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас