У Нацбанку створили управління із захисту прав споживачів (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку створили управління із захисту прав споживачів (інфографіка)

Казна та Політика
531
У НБУ пройшли обговорення концепції захисту прав споживачів фінансових послуг, яка була запропонована для громадського обговорення в червні цього року.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
Голова Нацбанку Яків Смолій в своєму виступі зазначив, що для підвищення рівня фінансової інклюзії сьогодні регулятор бере на себе ініціативу в побудові ефективної системи захисту прав споживачів фінансових послуг.
“Для комплексного здійснення цієї функції ми створили новий підрозділ – управління захисту прав споживачів фінансових послуг, яке буде займатися захистом прав клієнтів і працювати над розвитком клієнтського регулювання”, – заявив Смолій.
У Нацбанку створили управління із захисту прав споживачів (інфографіка)
Доопрацьовані проекти документів з урахуванням зауважень будуть ухвалені до кінця вересня поточного року, після чого в учасників ринку буде 3 місяці для додаткового налаштування веб-сайтів і зміни своїх маркетингових матеріалів.
Після ухвалення концепції фінансові установи будуть зобов’язані розкривати на сайтах і в своїй рекламі достовірну інформацію про свої продукти і попереджати клієнта про можливі ризики. Також вони повинні будуть забезпечити роботу зручних інструментів для порівняння вартості своїх послуг (калькулятор, приклади).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас