Fiat Chrysler заявив про готовність злиття з Renault – The Financial Timesmind — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fiat Chrysler заявив про готовність злиття з Renault – The Financial Timesmind

Фондовий ринок
543
Fiat Chrysler заявив про готовність злиття з Renault.
Про це повідомляє The Financial Times.
Гендиректор Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) Майк Менлі висловив готовність відновити переговори про злиття з Renault SA.
Незважаючи на серйозні перешкоди на шляху до укладення угоди, Менлі сказав виданню, що італо-американському автовиробник, як і раніше, «було б цікаво почути реакцію» від французького конкурента, додавши, що об’єднання компаній може дати «значний синергетичний ефект».
«Промислова логіка, яка була присутня до цього, як і раніше присутня. Якщо обставини зміняться, то, можливо, мрії об’єднаються і багато чого може статися», – прокоментував Менлі.
Протягом декількох місяців раніше в цьому році FCA і Renault вели переговори про створення європейського автогіганта.
У травні FCA направила Renault пропозицію про злиття на рівних засадах, що передбачає, що акціонерам обох компаній належатиме по 50% об’єднаної компанії.
Однак лише через 10 днів компанії опублікували повідомлення про скасування угоди. FCA заявила, що у Франції відсутні політичні умови для її успішного завершення.
Ще одним фактором провалу переговорів стали суперечності між учасниками глобального альянсу Renault і Nissan, що загострилися після арешту в кінці минулого року Карлоса Гона, колишнього глави Renault і Nissan.
У спробі врятувати альянс керівники Renault і Nissan почали переговори про можливе скорочення частки французької компанії в японському автовиробнику.
Nissan істотно перевищує Renault за кількістю випущених автомобілів, проте компанії належить всього 15%, тоді як Renault володіє 43,4% -ю часткою в Nissan.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас