Топ-менеджерів банку Фінанси та кредит підозрюють у розтраті 2,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-менеджерів банку Фінанси та кредит підозрюють у розтраті 2,5 млрд

Кримінал
442
Державне бюро розслідувань (ДБР), яке раніше вилучило у ВМС документи про перехід українських кораблів через Керченську протоку в листопаді 2018, повідомило про підозру колишньому заступнику голови правління і екс-начальнику управління банку “Фінанси та Кредит” в розтраті 2,5 млрд гривень.
Про це в Facebook написала перший заступник директора ГБР Ольга Варченко.
Топ-менеджери, за попередньою версією слідства, перебуваючи у змові з іншими посадовими особами банку, розтратили 2,5 мільярда гривень банку. Також на причетність до злочинної схеми перевіряємо народного депутата України”, – повідомила вона.
Під час досудового розслідування встановлено, що офшорна компанія в період 2007-2014 років відкрила кредитні лінії в іноземних банках.
Згодом між фінансовими установами (банком “Фінанси та кредит” і іноземними банками) були укладені договори застави на суму понад 113 000 000 доларів, якими український банк поручався за офшорну компанію власними коштами, які були розміщені на кореспондентських рахунках в іноземних банках-кредиторах.
У 2015 році за невиконання зобов’язань офшорною компанією за кредитними договорами іноземні банки зняли з рахунків банку “Фінанси та кредит” 113 млн доларів.
Заставу іноземні банки списали відразу після того, як банк “Фінанси та кредит” був оголошений неплатоспроможним.
Розміщення коштів банку “Фінанси та Кредит” на кореспондентських рахунках в банках-нерезидентах впливало на ліквідність банку.
Матеріали, зібрані слідством, дають підставу вважати екс-заступника голови правління банку, начальника одного з управлінь фінустанови та інших топ-менеджерів причетними до організації злочинної схеми з розтрати грошей банку.
Раніше про підозру також було повідомлено п’яти топ-чиновникам банку, двох з яких зараз оголошено в міжнародний розшук.
Крім цього, одному з екс-заступників голови правління “Фінанси та кредит” в липні цього року було обрано запобіжний захід – утримання під вартою на 2 місяці з можливістю вийти під заставу в розмірі 232 мільйонів гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас