У Берліні стартував проєкт із забезпечення базового доходу безробітних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Берліні стартував проєкт із забезпечення базового доходу безробітних

Світ
696
Влада Берліна запустила проєкт із забезпечення солідарного базового доходу групі безробітних жителів — люди не отримуватимуть гроші просто так, а працюватимуть на спеціальних робочих місцях, які субсидують з бюджету.
Мета цього проєкта — знайти альтернативу грошовим виплатам безробітним Hartz IV. Так, Берлін фінансує одну тисячу соціально захищених робочих місць. Вакансії пропонують в некомерційному секторі, муніципальних установах, в адміністрації або в установах соціальної сфери.
Ініціатором проєкту є мер німецької столиці Міхаель Мюллер.
«Солідарний базовий дохід не може і не повинен вирішувати всі проблеми. Але діджиталізація і автоматизація в світі праці вимагають «нового соціального порядку денного». Мета полягає в тому, щоби якомога раніше працевлаштувати безробітних на довгострокові соціально застраховані робочі місця замість того, щоби знову і знову вдаватися до нових і короткострокових заходів у боротьбі з безробіттям», — сказав він.
Зокрема учасники проєкту допомагатимуть пасажирам орієнтуватися в метро, працюватимуть помічниками в житлових товариствах, допомагатимуть безхатченкам, працюватимуть у будинках для людей похилого віку. Розмір їхньої зарплати залежить від тарифу або мінімальної зарплатні.
Проєкт розрахований на 5 років, але його учасники повинні мати перспективи постійного працевлаштування.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас