Експерти очікують зниження світових продажів смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти очікують зниження світових продажів смартфонів

Фондовий ринок
437
Глобальні продажі смартфонів продовжують знижуватися, найбільше зниження торкнеться Японії, Західної Європи та Північної Америки.
“Нові дані дослідницької компанії Gartner прогнозують зниження поставок на 2,5% (до 1,5 мільярда пристроїв). Найбільшими ринками, яких спіткає ця доля, є Японія, Західна Європа і Північна Америка, де падіння складе 6,5%, 5,3% і 4,4% відповідно”, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що до цього призвело збільшення вартості смартфонів і уповільнення циклів їх відновлення. Навіть найбільший в світі ринок смартфонів, Китай, зіткнувся з падінням продажів за підсумками року. Хоча тут ключову роль зіграли економічні проблеми. Зокрема, американські санкції проти Huawei істотно вплинули на деякі показники, хоча сама компанія продемонструвала пристойне зростання на внутрішньому ринку.
Зняття заборони на доступ Huawei до американських технологій повинно поліпшити ситуацію в подальшому. Гарна новина полягає в тому, що в другій половині наступного року на нас чекає стрибок, який буде пов’язаний з впровадженням технології 5G.
Деякі виробники вже поспішили випустити свої перші смартфони з підтримкою стільникового зв’язку п’ятого покоління, інші (включаючи Apple) планують зробити це в наступному році. Але для того, щоб продажі почали стабільно зростати, необхідні інші більш серйозні зміни в мобільній галузі та, звичайно ж, більш доступні ціни на смартфони.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас