На Київщині викрили чиновників, які привласнили понад 70 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Київщині викрили чиновників, які привласнили понад 70 млн гривень

Кримінал
473
Було проведено 17 санкціонованих обшуків у Васильківській районній держадміністрації, в будинках чиновників і наближених до них осіб, а також у фіктивних підприємствах.
У Київській області правоохоронці викрили групу посадових осіб, які привласнили понад 70 млн гривень.
За даними слідства, посадові особи Васильківської райдержадміністрації протягом двох років замовляли через фіктивні підприємства будівельні роботи з ремонту навчальних закладів за завищеними цінами і переводили в готівку бюджетні гроші через конвертаційні центри. Таким шляхом вони заволоділи коштами в особливо великих розмірах – понад 70 млн гривень.
Було проведено 17 санкціонованих обшуків у Васильківській районній держадміністрації, в будинках чиновників і наближених до них осіб, а також у фіктивних підприємствах.
За результатами перевірок вилучено печатки та документи фінансово-господарської діяльності, після експертизи яких стане можливим оголосити підозри і направити обвинувальні акти до суду.
Вирішується питання про оголошення підозри в скоєнні злочину, передбаченого статтею про присвоєння, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.5 ст.191 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
Як повідомляли “Коментарі”, Столичні правоохоронці затримали генерального директора Інституту охорони ґрунтів України та керівника підприємства “Головинський кар’єр” за хабар в розмірі майже 1,5 мільйона доларів.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас