Північна Корея будує найбільшу в її історії субмарину для нових ракет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Північна Корея будує найбільшу в її історії субмарину для нових ракет

Світ
410
У той час, коли Північна Корея проводить випробування своєї нової зброї на суші, вона також будує те, що може стати найбільшою субмариною власного виробництва в її історії, здатною нести кілька ракет на борту.
Офіційне «Центральне агентство новин» КНДР вперше опублікувало фото Кім Чен Ина під час перевірки «нової субмарини». Відповідно до твердження північнокорейської пропаганди, вона «буде нести службу в операційних водах Східного моря», яке також називають Японським.
На тлі поширення версій щодо того, який саме тип субмарини будує Пхеньян, Міністерство оборони Південної Кореї провело зустріч з депутатами за зачиненими дверима. Посилаючись на військових, голова парламентського комітету з питань розвідки Лі Хе-хун сказала журналістам, що в той час, як КНДР стверджує про спорудження підводного човна вагою 3 тисячі тонн, його реальний розмір трохи менший. Втім, це все одно найбільша субмарина, яку озброєна ядерною зброєю Північна Корея коли-небудь будувала. Цілком імовірно, що судно буде озброєне трьома балістичними ракетами.
У Південній Кореї також допускають, що КНДР могла просто модернізувати одну зі старих субмарин проекту 663, куплених у СРСР. Саме з таких машин складається великий, але застарілий флот підводних човнів північного сусіда.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас