Авіакомпанії Star Alliance впровадять систему розпізнавання облич — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авіакомпанії Star Alliance впровадять систему розпізнавання облич

Технології&Авто
278
Глобальний альянс авіакомпаній Star Alliance, куди входять 28 операторів, провідні серед яких німецька Lufthansa і американська United Airlines, підписав угоду з японським постачальником послуг в галузі інтеграції ІТ і мережевих технологій NEC Corporation про “розробку платформи ідентифікації на основі біометричних даних”.
Після впровадження цієї системи клієнти Star Alliance зможуть здійснювати реєстрацію на рейс, а також проходити в зали очікування і на посадку без пред’явлення документів і посадкових талонів. Це стане можливим завдяки впровадженню технології ідентифікації пасажира за допомогою біометричних даних. При цьому в NEC відзначили, що “пасажири можуть бути зобов’язані пред’явити свій паспорт під час процедур огляду і на пунктах паспортного контролю”.
Star Alliance і NEC мають намір представити перше біометричне рішення в одному з аеропортів присутності Star Alliance до I кварталу 2020 року.
Послуга буде доступна клієнтам, які зареєстровані в одній з програм для часто літаючих пасажирів альянсу і дали згоду на використання біометричних даних. Фотографії та інші ідентифікаційні дані будуть зберігатися на платформі в зашифрованому вигляді для підвищення безпеки.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас