Кнопка "Like" від Facebook повинна попереджати про збирання даних - суд ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кнопка "Like" від Facebook повинна попереджати про збирання даних - суд ЄС

Кримінал
248
Європейський суд (Люксембург) вирішив, що сайти з кнопкою “Like” (“Подобається”) від Facebook несуть відповідальність за збирання особистих даних користувачів нарівні з цією соцмережею.
Про це повідомляє Deutsche Welle.
Згідно з його постановою, інтернет-сторінки зобов’язані попереджати відвідувачів про те, що їхні дані передаються співробітникам Facebook, і пояснювати, з якою метою це робиться.
При цьому відповідальність за їх подальшу обробку лежить тільки на соцмережі, й інші сайти не мають права ухвалювати рішення, пов’язані з цим процесом. Суд зазначив, що, публікуючи кнопку “Подобається”, сайт прагне оптимізувати свою рекламу і отримати економічну вигоду.
Ця справа розглядалася судом у зв’язку зі зверненням Товариства захисту прав споживачів у федеральній землі Північний Рейн – Вестфалія, яке звинуватило німецький інтернет-магазин одягу Fashion ID в збирання даних користувачів без їхньої згоди.
Як говориться в постанові суду, дані користувача, який відкриває сторінку магазину, направляються в ірландський офіс Facebook через кнопки “Gefallt mir” (по-німецьки: “Подобається”) на сайті.
“Очевидно, що ця передача відбувається без відома самого користувача і незалежно від того, чи зареєстрований він в соцмережі”, – йдеться в постанові.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас