У Маріуполі затримали кіберзлочинців, які крали гроші з банківських карток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Маріуполі затримали кіберзлочинців, які крали гроші з банківських карток

Кримінал
60
У ході спільних оперативних заходів співробітники Управління безпеки ПриватБанку та спеціалісти Департаменту кіберполіції НПУ у Донецькій області розкрили злочинну діяльність законспірованої групи кібершахраїв. Зловмисники з початку 2019 року “працювали” в Маріуполі на еквайрингових точках.
Шахраї встановлювали на банківські POS-термінали спеціальне електронне обладнання, за допомогою якого отримували особисті дані з банківських карток. Потім виготовляли дублікати і з їх допомогою знімали гроші клієнтів.
Таким чином були скомпрометовані більше 50 платіжних карток різних банків і завдано збитків за картковими рахунками трьох клієнтів на суму майже 25 тис. грн. Збиток ПриватБанку встановлюється.
У затриманих вилучено шахрайські пристрої для копіювання та виготовлення підроблених карток, а також більше 10 фальшивих пластикових карток різних банків. Двом зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Порушено кримінальну справу.
ПриватБанк закликає клієнтів бути пильними і перед початком користування банкоматом та іншими банківськими пристроями ретельно оглядати обладнання на наявність сторонніх накладок, камер спостереження або інших електронних пристроїв. У разі виявлення підозрілого обладнання необхідно одразу повідомити в банк за номерами: (056) 716 35 02, (067) 565 12 34, e-mail: dezhurka@pbank.com.ua, або будь-яким іншим зручним способом. У разі підтвердження факту скімінгу клієнт отримає фінансову винагороду від банку і убезпечить себе та інших клієнтів від шахраїв.
За матеріалами:
ПриватБанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас