Е-вибори та е-перепис населення: Зеленський підписав указ щодо розвитку електронних послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Е-вибори та е-перепис населення: Зеленський підписав указ щодо розвитку електронних послуг

Казна та Політика
1142
Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про деякі заходи щодо поліпшення доступу фізичних та юридичних осіб до електронних послуг».
Про це повідомляється на сайті президента.
«Сьогодні в Україні нараховується понад 350 державних реєстрів, більшість з яких функціонують абсолютно неефективно та непрозоро. Це є головною причиною виникнення рейдерства, корупції та інших схем при наданні різноманітних державних послуг, наприклад у будівельній чи земельній сферах», – зазначив радник Президента України Михайло Федоров.
Указ Президента передбачає:
  • запровадження єдиного веб-порталу електронних послуг, де українці зможуть за допомогою електронного кабінету отримувати доступ до інформації: наприклад, про майно, землю, транспорт, податки і доходи, та пріоритетні електронні державні послуги.
  • реалізація електронних послуг, пов’язаних із народженням дитини (проект «е-Малятко»), реєстрацією її місця проживання, реєстрацією фізичної особи як платника податків під час першого оформлення паспорта громадянина України, перевіркою наявності у водія документів тощо.
Як зазначається, корупція в сфері адміністративних послуг оцінюється в мільярди гривень на рік.
Указ передбачає початок роботи над проведенням:
  • електронних виборів,
  • електронного перепису населення в Україні.
«Вже восени цього року ми плануємо розпочати видачу паспортів у вигляді ID-карток одразу з електронним підписом, але пріоритет робимо на запровадженні та масштабуванні таких інноваційних підходів, як MobileID та SmartID, а також інших альтернативних засобів», – зазначив радник Президента.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас