Юрій Моша: Пологи за кордоном. Навіщо? І у скільки це обійдеться? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юрій Моша: Пологи за кордоном. Навіщо? І у скільки це обійдеться?

Особисті фінанси
2375
Так звані пологові тури не перестають бути популярними серед українок, незважаючи навіть на те, що їх вартість за останній час значно зросла, як і витрати, які супроводжують таку поїздку.
В середньому до нас за рік звертається 100-150 вагітних жінок, які хочуть народжувати не в Україні. Безумовно, одна з основних причин – високий рівень медицини за кордоном.
Там вам дадуть надійну гарантію того, що все необхідне буде зроблено. Тому часто народжувати за кордон їдуть ті, у кого є проблеми зі здоров’ям, з виношуванням вагітності, виявляються якісь патології.
Рівень сервісу, який і не снився
Звісно, за кордоном вам нададуть такий рівень сервісу, який в Україні ви знайдете тільки в парі-трійці приватних профільних установ. Вам не доведеться сидіти в чергах, терпіти грубість персоналу, лежати в коридорі, до виписки розлучатися з чоловіком і рідними.
У більшості країн, куди люблять їздити українки з метою народити дитину (США, Канада, Ізраїль, Німеччина, Іспанія, Польща), на пологах можуть бути присутні рідні. І при цьому не потрібні спецодяг і аналізи! А після пологів передбачені необмежені відвідування – аж до 10-15 родичів, близьких або друзів.
Приваблюють також сучасні підходи до процесу народження дитини. У більшості країн можна народжувати в воду або в вертикальному положенні. Також медичне втручання в процес буде мінімальним, якщо ви поїдете в інші країни.
Бебі-туризм як спосіб переїхати
Але весь комфорт і сервіс йде на другий план, коли майбутні батьки думають більш глобально. В такому випадку вони підбирають країни, де новонароджений відразу ж отримує громадянство країни, в якій народився.
Це найпопулярніша причина, чому українці, як і безліч батьків інших національностей, вибирають для пологів саме США. Людину, яка народилася на території, що входить до юрисдикції США, автоматично стає американським громадянином по праву землі. Тобто достатньо в’їхати по туристичній візі або навіть нелегалом і зареєструвати народження дитини на американській території.
Правда, сама мати ні громадянства, ні навіть Green Card за це не отримує. Зате діти автоматично отримують масу переваг:
  • американські громадяни можуть вільно переміщатися практично по всьому світу – у величезній кількості країн для них передбачено спрощений або безвізовий в’їзд;
  • батьки американського громадянина також в майбутньому зможуть стати підданими США. Для цього дитина, досягши 21-річного віку, має подати документи на возз’єднання сім’ї. Спочатку їм видадуть Green Card, а потім – американський паспорт;
  • громадянин США отримує можливість навчатися у вузах Америки, які по праву займають провідні позиції в світових рейтингах. Навчання для підданих країни істотно дешевше, ніж для студентів з-за кордону. Крім того, американці можуть користуватися спонсорськими держпрограмами і кредитуванням;
  • Сполучені Штати Америки захищають своїх громадян, які перебувають в будь-якій точці світу.
Якірні діти – саме так називають немовлят, які були спеціально народжені в США. Їхні батьки ніби кидають якір на американську землю, за допомогою якого можна закріпитися в країні легально і назавжди.
За статистикою агентства Pew research centre, 68% всіх іммігрантів в США становлять саме «возз’єднані сім’ї». Наприклад, в 2016 році за даною програмою в США легально в’їхало 804 993 мігранти (і з кожним роком ця цифра лише зростає – авт.). Виходить, що кожна «якірна дитина» допомагає перебратися в США в середньому 5 родичам: батькам, братам і сестрам, дідусям і бабусям.
За останні 20 років за допомогою ланцюгової міграції в США в’їхало понад 9 мільйонів осіб – це майже 3% загального населення країни.
У Канаді, як і в США, теж діє принцип автоматичного набуття громадянства усіма особами, народженими на території Канади. Але туди наші співвітчизники їдуть не так охоче. Все тому, що про Канаду в рази менше інформації в Інтернеті, а не всі хочуть бути першопрохідцями і дізнаватися всю інформацію самостійно і «набивати собі шишки».
Пологи в Канаді не дешевші, ніж пологи в США. Також в Канаді складніше домовитися про знижку на медичні послуги, ніж в США. І ще там спостерігається дефіцит лікарів і, відповідно, брак у них вільного часу – знайти лікаря, який має вільний час, що приймає нових пацієнтів і який погодиться вести вагітність у нерезидента і без медичної страховки, не так просто.
Дорого, але з інвестиціями
Пологи в США і Канаді потягнуть чимало грошей з вашого бюджету. Так, в США ведення пологів лікарем обходиться в 3000-5000 доларів, госпіталь – в 3000-4000 (якщо пологи проходять природним шляхом і перебування матері і дитини в лікарні не перевищує двох діб); плюс 3900 доларів в разі кесаревого розтину і перебування в госпіталі не більше 4 діб.
За бажанням також можна додати епідуральну анестезію (700-1000 доларів) і огляд новонародженого лікарем-педіатром (200-300 доларів).
90% наших українських клієнтів з усіх варіантів обирають Майямі – розкручене місце, де матусі гуляють з колясками, спілкуються, теплий клімат, легше з короткостроковою орендою і прийнятна ціна.
В середньому на пологи в Канаді в 2019 році піде близько 10 000 CAD, що дорівнює 7500 доларів США. А сума з урахуванням усіх витрат, в тому числі переліт туди і назад, буде в кілька разів вищою.
Мексика та інші альтернативи
Якщо ж ці суми вас лякають, але бонусів для дитини хочеться, то варто звернути увагу на Мексику. Там сучасна медицина, доброзичлива атмосфера і теплий клімат. Дитина отримує громадянство, яке дозволяє подорожувати без візи в 130 країн світу, в тому числі в усі держави Шенгенської зони.
Батьки дитини, яка отримала мексиканське громадянство, можуть претендувати на отримання ПМП в прискореному порядку, і вже через два роки почати оформлення місцевого підданства.
При цьому ціни на пологи в Мексиці значно нижчі, ніж в сусідніх США. Так, за прийом природних пологів місцеві клініки беруть 7-36 тис. песо (350-1800$). Кесарів розтин обійдеться в 10 500-49 000 песо (525-2450 доларів).
Для громадян України в’їзд до країни безвізовий, за електронним дозволом, який можна оформити за 10 хвилин онлайн. Без громадянства, зате нестандартно і безпечно.
У німецьких пологових будинках існує велика кількість різних програм, спрямованих на підготовку до майбутніх пологів і навчання догляду за дитиною.
Пацієнткам надається можливість народити малюка в нестандартній позі: у вертикальному положенні (стоячи), в воді, іншими відомими способами. При цьому вартість такого задоволення в середньому 15 000 доларів.
Якщо народжувати в Ізраїлі, то можна значно заощадити сімейний бюджет. Всього в $5 тис. обійдуться природні пологи в комфортних і безпечних умовах високорозвиненої медицини. Про це свідчать численні відгуки щасливих батьків. І найголовнішою перевагою є те, що якщо є нюанси або виникнуть складності, то ізраїльські фахівці впораються з ними краще від будь-кого іншого – завдяки високому рівню репродуктивних технологій тут надається суттєва допомога в веденні проблемних вагітностей і пологів, а також післяпологовій реабілітації.
Юрій Моша, засновник міжнародної компанії «Другий паспорт»
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас