В Україні видали вже 233 тисячі «пакунків малюка»: як отримати допомогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні видали вже 233 тисячі «пакунків малюка»: як отримати допомогу

Казна та Політика
416
Восени минулого року започаткували соціальну ініціативу з видачі пакунків малюка новонародженим українцям. Відтоді вже близько 233 тисяч родин отримали таку соціальну допомогу від держави.
Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
“Кожна мама після народження дитини отримує все необхідне на перші місяці життя: пелюшки, підгузки, одяг, присипки. За час існування програми вже близько 233 тис. родин отримали пакунок від Уряду”, – ідеться в повідомленні.

Мої Fiнанси:

  • Хто має право отримати таку допомогу. «Пакунок малюка» мають право отримати як громадяни України, так й іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах мешкають на території України і народили живонароджену дитину.
  • Коли надається допомога. Видача допомоги здійснюється безпосередньо у пологовому будинку під час народження/виписки новонародженої дитини або за місцем проживання/перебування новонародженої дитини не пізніше ніж через 30 календарних днів з дня її народження.
  • Якщо на день виписки з пологового будинку «Пакунок малюка» був відсутнім. В такому випадку отримувачу необхідно подати заяву до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення про забезпечення такою допомогою.
  • Що входить до набору. Все, що необхідно для новонародженої дитини: підгузки, вологі серветки, пелюшки, бодіки, шапочки, штани-повзунки, чоловічки, шкарпетки, термометри для води та для тіла, ножиці, ковдра, підковдра, матрац, розвиваючі іграшки, рушник, мило-шампунь, крем і коробка-колиска.
  • Початкова вартість “пакунка малюка” становила 5000 грн. Згодом її була знижено до 3,377 гривень 80 копійок за одну коробку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас