Найбільший ринок фінансових деривативів США запускає ф'ючерси на чорноморську соняшникову олію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший ринок фінансових деривативів США запускає ф'ючерси на чорноморську соняшникову олію

Фондовий ринок
647
CME Group, найбільший в США ринок фінансових деривативів, створений шляхом об’єднання провідних бірж Чикаго і Нью-Йорка, оголосив про запуск ф’ючерсу на чорноморську соняшникову олію з фінансовим розрахунком агентства Platts на основі соняшникової олії FOB Black Sea Ukraine з початком торгiвлi 26 серпня 2019 року.
У повідомленні компанії сказано, що контракт вводиться після широких консультацій з галуззю, і у відповідь на попит клієнтів на інструменти управління ризиками для управління волатильністю цін на світовому ринку соняшникової олії. Раніше були успішно запущені фінансові контракти CME Group по чорноморській пшениці і чорноморській кукурудзі, за якими з моменту запуску було укладено понад 300 тис. контрактів з загальною відкритою часткою в 40 тис. контрактів.
«Ф’ючерси на харчову олію CME Group стали невід’ємною частиною індустрії олійних культур, сприяючи виявленню цін і передачі ризиків для продавців, виробників, переробників, торговців і промислових споживачів по всьому світу. Додавання чорноморської соняшникової олії до наших ф’ючерсних контрактів на соєву олію і малазійську сиру пальмову олію робить CME глобальним місцем вибору для потреб клієнтів в хеджуванні і управлінні ризиками на ринках харчової олії», – заявив керуючий директор напрямку Сільськогосподарські продукти CME Group Тім Андрієсен.
У CME Group зазначили, що ф’ючерси на чорноморську соняшникову олію будуть розраховуватися на основі оцінки вартості соняшникової олії FOB Black Sea Ukraine, що публікується S&P Global Platts кожного робочого дня. Ф’ючерси будуть котируватися в доларах за тонну і мати розмір контракту 25 метричних тонн. Першим буде контракт в листопаді 2019 року, і ще 11 місяців будуть доступні для торгівлі до жовтня 2020 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас