У "Нафтогазі" назвали єдиний важіль впливу на збереження українського транзиту газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Нафтогазі" назвали єдиний важіль впливу на збереження українського транзиту газу

Енергетика
1029
Зупинка будівництва “Північного потоку-2” є чи не єдиним важелем впливу на збереження транзиту газу через Україну.
Про це повідомив виконавчий директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко, коментуючи інформацію, що “Газпром” хоче укласти короткостроковий договір на транзит газу через Україну після 2019 року, щоб виграти час для завершення будівництва “Північного потоку-2”, який йде в обхід України.
Вітренко нагадав, що раніше Європейська комісія запропонувала варіант укладення контракту на 10 років, тому, за його словами, було б бажано, щоб “Газпром” офіційно відповів на пропозицію Єврокомісії.
“Якщо Газпром не приймає цю пропозицію, нехай запропонує свій варіант. Причому бажано з усіма деталями. Наприклад, чи готовий “Газпром” на практиці розблокувати можливість іншим компаніям здійснювати транзит газу з території Російської Федерації. Ми його уважно розглянемо”, – написав він.
Він заявив, що українська сторона неодноразово підкреслювала, що вона зацікавлена в продовженні транзиту, і тому займає конструктивну позицію.
“По-друге, це ще раз доводить, що поки що чи не єдиним важелем впливу на збереження будь-якого транзиту через Україну є зупинка будівництва “Північного потоку-2”. Сподіваюся, на це звернуть увагу в Європі, зокрема, в Німеччині. Ну і ще раз принагідно дякуємо Данії”, – зазначив він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас