ЄЦБ збирається стимулювати економіку єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ збирається стимулювати економіку єврозони

Світ
308
Європейський центральний банк (ЄЦБ) у четвер, 25 липня, не змінив своїх базових процентних ставок. Базова ставка за кредитами залишається на рекордно низькому рівні в 0,0 відсотка.
Про це повідомили в ЄЦБ в німецькому Франкфурті-на-Майні, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Reuters.
Цей показник зберігається з березня 2016 року. Ставка за депозитами також залишається незмінною – на рівні мінус 0,4 відсотка. Таким чином, банки повинні продовжувати платити регулятору 0,4 відсотка річних, якщо зберігати надлишкові кошти в ЄЦБ.
Вперше мінусову ставку за депозитами ЄЦБ ввів в 2014 році. Разом з тим ЄЦБ змінив свій прогноз і тепер очікує, що ключові ставки залишаться на нинішньому або нижчому рівні принаймні до кінця першої половини 2020 року або поки інфляція не повернеться на намічений фінансовим регулятором рівень в два відсотки. Як наголошується, в червні рівень інфляції склав 1,3 відсотка.
Крім цього, Рада керуючих Європейського центробанку доручила компетентним органам вивчити різні варіанти підтримки європейської економіки, в тому числі зміну прогнозу за ставками, запровадження багаторівневої системи нарахування ставки на депозити банків, а також можливість відновлення програми викупу облігацій, яка завершилася в грудні 2018 року. В ЄЦБ сподіваються, що низька депозитна ставка буде стимулювати банки надавати кредити і, відповідно, буде стимулювати зростання економіки.
Голова ЄЦБ Маріо Драгі після засідання заявив, що центробанк має намір діяти, щоб запобігти загрозі для економік 19 країн-членів Єврозони через уповільнення глобальної економіки і вкрай низьку інфляцію.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас