Франція оголосила про розробку лазерів для боротьби з супутниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція оголосила про розробку лазерів для боротьби з супутниками

Світ
525
Франція планує розробити протисупутникову лазерну зброю, щоб не поступатися в космосі конкурентам, які створюють нові озброєння.
Про це оголосила міністр оборони Франції Флоранc Парлі, виступаючи в четвер, 25 липня, на авіабазі ВПС поблизу Ліона. Глава військового відомства представила нову космічну стратегію країни, в яку уряд має намір до 2025 року вкласти близько 700 млн євро.
Одним з основних пунктів стратегії є захист французьких супутників, що перебувають у космічному просторі, за допомогою лазерної зброї.
“Ми розробимо потужні лазери. Це область, в якій Франція відстала. Але ми надолужимо згаяне”, – цитує міністра агентство AFP.
Іншою можливістю, заявило агентству на умовах анонімності джерело в уряді країни, є розміщення скорострільних кулеметів, які можуть знищувати сонячні батареї ворожих супутників.
“Наші союзники і противники мілітаризують космос … ми повинні діяти”, – заявила Парлі. При цьому вона уточнила, що Франція не має наміру приєднуватися до глобальної гонки космічних озброєнь.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас