У Зеленського прокоментували можливе подорожчання дизпального (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Зеленського прокоментували можливе подорожчання дизпального (інфографіка)

Особисті фінанси
10480
З 1 серпня вартість дизельного пального в Україні залишиться незмінною.
Про це повідомив представник президента Андрій Герус в Facebook.
Коментуючи публічну заяву компанії Wexler, яка поставляє в Україну дизель від російської держкомпанії Роснєфть, і те, що вони призупиняють поставки дизелю в Україну через відповідний трубопровід, він повідомив: “Враховуючи, що раніше компанія вже публічно заявляла, що поставлятиме дизель, але підніме ціни, бачимо певну нестабільність такої публічної позиції. Імовірно, підняти ціни не вдалося. Це, звісно, вибір компанії, чи поставляти дизель. Але краще би було, якби бізнесмени, які одночасно є і активними політиками, не намагалися створювати публічний тиск, не намагалися дестабілізувати ситуацію на ринку, не намагалися уникнути сплати податків (мита) до державного бюджету.
До такого сценарію припинення поставок ми також готові. На сьогодні деякі мережі АЗС та великі споживачі вже законтрактували танкери із дизпаливом, які прямують в українські порти.

Вигідні кредитні картки для водіїв

“Дефіциту не буде, цінової нестабільності не буде, незалежно від нових фейсбук-повідомлень компанії Wexler. Чим довше бенефіціари трубопровідних поставок ухилятимуться від сплати податку в український бюджет, тим більшу частку ринку вони втратять, бо відповідний ресурс буде заміщений іншими поставками. Опція працювати і платити податки державі Україна, робити нашу державу багатшою та сильнішою залишається відкритою. Опція спробувати позловживати монопольним становищем, сподіваюся, буде досліджена Антимонопольним комітетом України”, – зазначив він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас