У ПриватБанку прокоментували рішення Лондонського міжнародного арбітражного суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ПриватБанку прокоментували рішення Лондонського міжнародного арбітражного суду

Фондовий ринок
1268
В АТ КБ “ПриватБанк”, коментуючи рішення Лондонського міжнародного арбітражного суду, зазначили, що на Банк не покладають зобов’язання здійснити будь-які виплати будь-якій особі, йдеться в офіційній заяві ПриватБанку.
АТ КБ “ПриватБанк” (“Банк”) підтверджує повідомлення в пресі, що у двох поточних арбітражних провадженнях Лондонського міжнародного арбітражного суду (“ЛМАС”) стосовно єврооблігацій, випущених UK SPV Credit Finance plc у вересні 2010 р. та лютому 2013 р., арбітражним судом було винесено Рішення.
Проте, зважаючи на зобов’язання зі збереження конфіденційності за регламентом ЛМАС, що застосовуються, Банк не має змоги надати детальної інформації щодо цих Рішень.
Тим не менш у банку відзначили, що з метою забезпечення коректності інформації Банк пояснює, що такі Рішення є частковими, та набрання ними чинності залежить (серед іншого) від прийняття арбітражним судом в майбутньому рішення ще з одного аспекту арбітражного провадження та результатів розгляду англійським судом клопотань довірчого управителя Madison Pacific Trust Limited, а також від завершення певних процесів, передбачених самими Рішеннями (за умови, що Рішення належним чином наберуть чинності) для визначення тих власників єврооблігацій, які матимуть право на отримання виплати (що одночасно виключить певних держателів облігацій на підставі відповідних критеріїв).
“Таким чином, наразі Рішення не покладають на Банк зобов’язання здійснити будь-які виплати будь-якій особі за такими Рішеннями”, – йдеться у заяві.
Як раніше повідомляли ЗМІ, Міжнародний арбітраж у Лондоні ухвалив рішення на користь власників єврооблігацій “ПриватБанку”.
Нагадаємо, у 2018 році Високий суд Лондона ухвалив рішення щодо питання юрисдикції. За даними ПриватБанку, суддя визнав, що банк став жертвою масштабних шахрайських дій, – на суму приблизно від 329 млн дол. до 1,2 млрд дол., але дійшов висновку, що Англійський суд не має юрисдикції для розгляду позову банку проти його колишніх акціонерів. Але суд дозволив оскаржити це рішення, що і зробив ПриватБанк.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас