Держпродспоживслужба зобов’язала повернути споживачам понад 105 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держпродспоживслужба зобов’язала повернути споживачам понад 105 млн грн

Фондовий ринок
424
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів після перевірок дотримання вимог щодо ціноутворення, зобов’язала повернути кошти споживачам на суму 105,5 млн грн.
Про це повідомляє прес-служба Держспоживслужби.
“Упродовж І півріччя 2019 року фахівці Держспоживслужби здійснили 227 планових та 107 позапланових перевірок суб’єктів господарювання з питань дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін. Відповідно до прийнятих приписів та рішень про застосування адміністративно-господарських санкцій зобов’язано повернути кошти споживачам на загальну суму 105,5 млн грн, з яких 90,5 млн грн – сума коштів, яку зобов’язано повернути споживачам м. Києва за результатами 8 планових перевірок комунальних підприємств, що обслуговують житловий фонд м. Києва”, – йдеться у повідомленні.
За результатами проведених перевірок прийнято:
  • 151 рішення про застосування до суб’єктів господарювання адміністративно-господарських санкцій на загальну суму 6,6 млн грн.
  • 129 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності шляхом накладання штрафів на загальну суму 31,4 тис. грн.
  • Складено 170 приписів щодо усунення порушень під час формування, встановлення, застосування державних регульованих цін/тарифів та приведення їх у відповідність до вимог чинного законодавства.
Внаслідок зменшення розмірів планованих та затверджених тарифів на житлово-комунальні та інші види послуг, а також приведення цін на фармацевтичному ринку до економічно обґрунтованого рівня, у І півріччі 2019 року Держпродспоживслужбою попереджено обрахування споживачів у розрахунку на річні обсяги надання послуг на загальну суму 32,3 млн грн.
Також протягом звітного періоду попереджено необґрунтоване фінансування з бюджету на виплати пільг та субсидій на житлово-комунальні послуги на 5,3 млн грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас