У скільки бізнесу обходяться витоки даних - дослідження IBM (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У скільки бізнесу обходяться витоки даних - дослідження IBM (інфографіка)

Фондовий ринок
259
Витік даних в середньому коштує бізнесу $3,92 млн в перерахунку на один інцидент.
Про це повідомляється в щорічному звіті, виконаному Ponemon Institute на замовлення IBM Security.
Вартість витоків зросла на 12% за останні 5 років. При цьому, для компаній зі штатом менше 500 співробітників вони виявляються ще небезпечнішими. Кібератака для них може обернутися втратами до $2,5 млн – що при річній виручці в $50 млн і менше може серйозно позначитися на бізнесі.
Також повідомляється, що зросла кількість «мега-зломів» – в них викрадають більше мільйона записів. Такі витоки обертаються великими втратами.
У скільки бізнесу обходяться витоки даних - дослідження IBM (інфографіка)
При цьому вартість витоків виявляється не відразу: 67% втрат припадає на перший рік після злому, ще 22% і 11% припадають на другий і подальші роки відповідно. В середньому, на виявлення та ідентифікацію витоку йде 279 днів.
Для організацій в особливо зарегульованих сферах на кшталт охорони здоров’я, фінансів та фармацевтики довгострокові втрати можуть виявитися більшими від короткострокових. Примітно, що в сфері охорони здоров’я ще і найвищі показники збитку. Тут один злом коштує в середньому $6,5 млн.
Один із способів скоротити збитки – тримати напоготові команду швидкого реагування, а також ретельно тестувати власний план дій на випадок злому. Організаціям з такою підготовкою витоки в середньому обходяться на $1,23 млн дешевше.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас