Нацбанк виявив підозрілі фінансові операції у 10 банках на 5 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк виявив підозрілі фінансові операції у 10 банках на 5 млрд грн

Кримінал
977
Національний банк України протягом квітня-червня виявив факти щодо підозрілих фінансових операцій, які можуть бути свідченнями фінансування організованої злочинності у 10 банках. Загальна сума таких оборудок склала близько 5 мільярдів гривень.
Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.
Дані були отримані під час здійснення перевірок з питань фінансового моніторингу та щодо дотримання валютного законодавства.
За період з 1 квітня до 30 червня 2019 року до правоохоронних органів надіслано за результатами:
  • перевірок з питань фінансового моніторингу – 4 листи з інформацією про підозрілі фінансові операції клієнтів 10 банків на загальну суму понад 4,9 млрд грн та 23,8 млн доларів;
  • валютного нагляду – 3 листи до правоохоронних органів про великомасштабні операції клієнтів 4 банків щодо фінансових операцій на загальну суму близько 23,5 млн доларів та 57 тис. євро.
  • до Національного антикорупційного бюро України надіслано одне повідомлення з відомостями, що можуть свідчити про кримінальні правопорушення або використовуватися для попередження, виявлення, припинення і розслідування кримінальних правопорушень, віднесених законом до підслідності цього бюро.
Надана до правоохоронних органів інформація здебільшого стосувалася проведення клієнтами банків фінансових операцій, характер або наслідки яких дають підстави вважати, що вони можуть бути пов’язані з виведенням капіталів, легалізацією кримінальних доходів, переведенням безготівкових коштів у готівку, здійсненням фіктивного підприємництва, уникненням оподаткування.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас