Україна за 5 років залучила €3,3 млрд інвестицій у відновлювану енергетику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна за 5 років залучила €3,3 млрд інвестицій у відновлювану енергетику

Енергетика
606
З 2014 року Україна отримала 3,3 мільярда євро інвестицій у сферу відновлюваної енергетики. Щоб виконати Енергетичну стратегію України, потрібно залучити до 2035 року ще 30 мільярдів євро.
Про це на круглому столі «Інвестиційна привабливість балансування ВДЕ в Україні» повідомив радник Голови Держенергоефективності з питань міжнародного співробітництва Костянтин Гура.
«Ясна річ, ми ще перебуваємо на початку ринку балансування, але 3,3 мільярда — це прямі інвестиції, які надійшли до економіки держави. Україна взяла на себе дуже амбітні зобов’язання: виконання завдань Національного плану дій з відновлюваної енергетики, а також Енергетичної стратегії. Відповідно до неї ми повинні мати 25% енергії з відновлюваних джерел в енергобалансі до 2035 року. Усе це вимагає значних інвестицій — 30 млрд євро», — заявив Гура.
Серед потенційних напрямків залучення інвестицій експерт виділив:
  • будівництво об’єктів відновлюваної енергетики (СЕС, ВЕС, маліГЕС, біоТЕЦ, котельні на біомасі, біогазові установки та ін);
  • будівництво потужностей з виробництва обладнання для об’єктів відновлюваної енергетики; * будівництво заводів з виробництва твердих та рідких біопалив;
  • вирощування енергетичних культур.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас