Скільки протримаються поставки газу з Росії в Європу без України: прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки протримаються поставки газу з Росії в Європу без України: прогноз

Енергетика
5943
Поставки газу з Росії європейським споживачам без транзиту по території України навряд чи зможуть тривати більше трьох місяців.
Про це заявив керівник газового інтегрованого бізнесу компанії “Нафтогаз України” Андрій Фаворов під час презентації нової стратегії видобутку газу в Україні, пише Сегодня.
“У довгостроковій перспективі я не вірю, що поставки Російської Федерації в Європу можуть тривати без транзиту через Україну більше трьох місяців. Давайте проживемо ці три місяці, тоді буде легше видихнути. Тоді подивимося, що у нас відбулося з цінами, коли цей ризик зник” , – підкреслив він.
За його словами, до підписання нового контракту між Україною і Росією щодо транзиту весь європейський ринок закладає у вартість газу ризики, пов’язані з цією ситуацією.
“Якщо РФ хоче втрачати свого економічно найвигіднішого клієнта в Європі і віддавати його американському LNG, показавши себе ненадійним постачальником і відмовившись від більш вигідного споживача, тоді у нас буде ще більше мотивації збільшити видобуток в Україні, щоб зайняти цю нішу самим”, – додав Фаворов.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас