Нова Рада почне роботу через півтора місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова Рада почне роботу через півтора місяці

Казна та Політика
1176
Центрвиборчком завершив підрахунок 93,3% електронних протоколів. За попередніми результатами, пропрезидентська партія «Слуга народу» отримує 253 місця в новому парламенті. Цього не достатньо, щоб без оглядки на думку колег по Раді переписати Конституцію, проте з головою вистачить на прийняття практично будь-яких законів. За умови, звісно, що нові депутати будуть беззастережно підтримувати ініціативи Президента.
Втім, до перших реальних дій на законотворчому терені пройде ще чимало часу. Адже за чинними в країні законами, на всі формальності у учасників виборчого процесу є ще півтора місяці. На що буде витрачено цей час?
Неодноразово озвучений в ЗМІ прогноз, що нова Рада збереться на перше засідання не пізніше 9 вересня, заснований на песимістичних оцінках. У чиновників просто немає більше часу на проведення всіх процедур. А їх треба чимало:
15 днів відводиться Центрвиборчкому на визначення результатів виборів (до 5 серпня).
5 днів після цього – на їх публікацію в офіційній пресі (10 серпня).
Ще 5 днів на формування робочої депутатської групи (15 серпня).
Цей тимчасовий орган, що складається з 28 новообраних нардепів, повинен утрясти головні формальності для початку роботи парламенту: призначити дату засідання, визначити розсадження політсил в залі, позначити перелік сфер відання комітетів. Він припиняє свою роботу тільки після формування парламентських комітетів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас