Мінрегіон змінить норми проектування ресторанів і кафе (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон змінить норми проектування ресторанів і кафе (інфографіка)

Казна та Політика
494
Мінрегіонбуд пропонує оновити класифікацію об’єктів харчування та встановити норми їх проектування відповідно до сучасних.
Про це повідомив у Facebook заступник міністра регіонального, розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.
Сьогодні в Україні діє застаріла класифікація закладів харчування, впроваджена ще за радянських часів. У зв’язку зі стрімким розвитком ресторанного бізнесу та появою багатьох закладів різного формату, мінрегіон пропонує оновити їх класифікацію та норми будівництва (ДБН).
Чинні ДБН за таких умов не є дійсними і можуть призвести до порушень в облаштуванні приміщень, проведенні комунікацій, дотриманні санітарних вимог, що відобразиться на безпеці, якості приготування страв і здоров’ї відвідувачів.
Лев Парцхаладзе вказав, що вважає за необхідне оновити ДБН щодо закладів харчування і повністю переглянути всю існуючу типологію закладів харчування, осучаснити її та визначити вимоги до правильного влаштування.
Мінрегіон змінить норми проектування ресторанів і кафе (інфографіка)
“Сьогодні у чинних нормах ДБН щодо закладів харчування містяться лише деякі їх різновиди. Проте зовсім не визначені такі сучасні заклади як фаст-фуд, вулична їжа (стрітфуд), фудкорти, лаундж-бари, бургерні, кондитерські, паби, суші-, детокс-, спорт- та smoky-бари та інші”, – пише заступник міністра.
Крім цього, в діючих нормах не врегульовано питання можливої зміни/ перекваліфікації одного різновиду закладу в інший. Це також створює складнощі та може провокувати порушення в облаштуванні нових приміщень.
Мінрегіон розробить нові актуальні норми, які врегулюють всі проблемні питання, що сьогодні виникають у рестораторів при створенні того чи іншого закладу, і будуть максимально зрозумілими та орієнтованими на відвідувачів, їх безпеку і комфорт. Тому зараз міністерство працює над оновленням норм командою – з експертами і фахівцями будівництва, а також і самими рестораторами та громадськістю.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас