Як отримати дозвіл на будівництво будинку за спрощеною процедурою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як отримати дозвіл на будівництво будинку за спрощеною процедурою

Нерухомість
3790
Для отримання дозволу на будівництво приватного будинку українським законодавством передбачено спрощену процедуру оформлення необхідних документів та декларативний принцип отримання права на забудову.
Про це пише Мінрегіонбуд
Про це сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.
Парцхаладзе роз’яснив, що у будівельному паспорті відображаються містобудівні та архітектурні вимоги до розміщення і будівництва:
  • індивідуальних (садибних) житлових будинків до 500 кв. м в межах населених пунктів,
  • садового, дачного будинку не вище 2-х поверхів (без урахування мансардного поверху) до 500 кв. м поза межами населених пунктів (на територіях дачних і садових товариств)
  • господарських будівель і споруд, гаражів, елементів благоустрою та озеленення земельної ділянки.
Оформлення будівельного паспорту не потребує отримання містобудівних умов та обмежень, а розроблення проекту будівництва також є не обов’язковим і здійснюється за бажанням.
Щоб отримати будівельний паспорт
  • необхідно звернутися до місцевого структурного підрозділу з питань містобудування та архітектури (це може бути як і територіальний підрозділ ДАБІ, так і виконавчий орган в структурі місцевої ради).

Швидкий кредит на будівництво

Документи для подачі:
  • заява на видачу будівельного паспорту;
  • копія документа, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою (завірена нотаріусом, або організацією, що його видала);
  • ескізні наміри забудови (місце розташування будівель та споруд на земельній ділянці, відстані до меж сусідніх земельних ділянок та розташованих на них об’єктів, інженерних мереж і споруд, фасади та плани поверхів об’єкту із зазначенням габаритних розмірів, перелік систем інженерного забезпечення, у тому числі автономного, що плануються до застосування тощо). Ескіз можна зробити самостійно або це може зробити архітектор;
  • проект будівництва (якщо є);
  • завірений нотаріально документ, що підтверджує згоду співвласників земельної ділянки (якщо вони є) на забудову.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас