Чиновники знайдуть $2 млрд для ремонту та будівництва доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновники знайдуть $2 млрд для ремонту та будівництва доріг

Казна та Політика
1271
В Офісі президента заявили, що знайшли можливість вдвічі збільшити бюджет дорожнього фонду. Вони додатково вкладуть 2 мільярди доларів у сферу будівництва та ремонту доріг.
Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Олексій Гончарук під час наради щодо дорожньої інфраструктури в Україні.
За словами Гончарука, близько 1 мільярда доларів Україна може отримати внаслідок боротьби з «сірими» продавцями пального, які не сплачують акцизів до бюджету. Ще стільки ж — завдяки налагодженню співпраці з міжнародними фінансовими організаціями.
«Ми з ними (представниками міжнародних фінансових організацій — ред.) зустрічались, і вони потенційно декларують готовність працювати більш активно за умови виконання українською стороною своїх зобов’язань, оскільки зараз вибірка за наявними кредитним програмам складає приблизно 20%», — повідомив Гончарук.
Під час наради президент України Володимир Зеленський підписав указ президента про підвищення якості автомобільних доріг, який передбачає розвиток мережі якісних доріг та формування сприятливих умов для ведення бізнесу. Також Зеленський закликав якнайшвидше провести реформу Укравтодору.
«Боюся, що поки ми реформуватимемо (Укравтодор — ред.), ми витратимо і гроші, і час. Може, ми зробимо план найближчим часом і віддамо провідним західним компаніям будівництво пріоритетних доріг? А паралельно реформуватимемо», — заявив Зеленський.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас