Маркарова пояснила важливість розблокування великої приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маркарова пояснила важливість розблокування великої приватизації

Фондовий ринок
301
Міністерство фінансів бачить у великій приватизації джерело фінансування, яке б зменшило необхідність позичати кошти. Через це, необхідно буде розблокувати цей процес у другій половині 2019 року.
Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написала керівник Мінфіну Оксана Маркарова.
“Мінфін успішно реалізує Середньострокову стратегію з управління боргом і, незважаючи на паузи в минулому у співпраці з МВФ, рік двох виборів, сумнівні судові рішення, як, наприклад, щодо незаконного збагачення і безлічі інших, які збільшували ризики і, відповідно, теж збільшували вартість запозичень, Мінфін збільшує термін запозичень, знижуючи вартість і знижуючи борг як відсоток до ВВП, що є наслідком відповідальної бюджетної і фіскальної політики”, – написала Маркарова.
Так, за словами міністра, “велика приватизація – не тільки інструмент для подолання корупції в держкомпаніях і знаходження для них ефективного власника, а й джерело фінансування, яке зменшує необхідність запозичувати на цю суму і зменшує кошти, необхідні для обслуговування”.
Керівник Мінфіну нагадала, що бюджетний розпис, складений в січні відповідно до Державного бюджету на 2019 року, передбачає 17,1 млрд грн надходжень від приватизації, тоді як факт виконання на сьогодні – 0,3 млрд грн. Через це, за словами Маркарової, всі заходи в другій половині року мають бути спрямовані на розблокування великої приватизації та організацію “прозорих і публічних конкурсів на всі активи”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас